Hoe Kalibreer je een ORP Elektrode?

Hoe Kalibreer je een ORP Elektrode?

ORP elektroden, ook wel Redox-sondes genoemd, worden gekalibreerd met een speciale Redox-kalibratiebuffer. ORP Ijkvloeistof is een speciale referentievloeistof die een vaste ORP-waarde heeft. Omdat de ORP-waarde van de ijkoplossing bekend is, kunnen we onze orp-elektrode kalibreren om deze exact te laten overeenkomen met de waarde van de ijkoplossing

We raden u aan om alleen een eersteklas ORP-ijkvloeistof te gebruiken. Gebruik nooit dezelfde ORP-ijkoplossing opnieuw of giet de vloeistof na gebruik terug in de fles. Voor ORP-Meter en ORP-elektrode raden wij onze premium Meytec ORP-ijkvloeistof aan.

ORP Elektrode Kalibratie Stappen

Dit is een algemene stap-voor-stap handleiding voor het kalibreren van uw ORP-elektrode of Redox-sonde. Houd er rekening mee dat de kalibratieprocedures verschillend zijn, afhankelijk van het model of het merk dat u gebruikt. Maar over het algemeen kunnen we deze stappen volgen om uw ORP-elektrode correct te kalibreren.

  1. Zorg ervoor dat u de juiste ORP-buffer heeft en dat deze vers is!
  2. Bereid 1 kopje voor met de nieuwe ORP-buffer
  3. Bereid een stuk keukenpapier of toiletpapier voor om druppels te absorberen
  4. Start de kalibratieprocedure op uw ORP-Meter
  5. Voer de ORP-elektrode in de ORP-buffer in en roer voorzichtig. Wacht 10 seconden en roer opnieuw voorzichtig. Wacht nog 10 seconden of totdat de meting volledig gestabiliseerd is.
  6. Gebruik uw pH-kalibratiebuffer nooit opnieuw en bewaar uw pH-elektrode in de KCl-Bewaarvloeistof voor ORP-Meters als u deze niet gebruikt.
Nederlands